28 april 2011

En strulig shoppingtur

Eftersom det är sjukt svårt att handla reglar att bygga altan på med en Mini Cooper, så hade vi fått låna en rejäl bil med dragkrok igår kväll. Innan vi ens hunnit hämta bilen hade sonen blivit upplockad på fritids av en kompis' mamma, så med bara ett barn och en stor bil åkte vi fulla med tillförsikt mot Bauhaus. "Snabbt avklarat det här", tänkte vi, men oj så fel vi hade...

När vi kom till Bauhaus var det strömavbrott, liksom i stora delar av övriga Järfälla. Då får man inte handla ens med kontanter. Medan vi velade lite om var vi skulle ställa tillbaka lånebilen där vi tog den, hann strömmen komma tillbaka en timma i förtid och Bauhaus öppnade igen. Att hitta de reglar vi skulle ha var svårt, men att få lånesläp var lätt. På med allt på släpet och in med stolpjärn, balkskor, plintbetong (!), bultar och ankarspik i bilen och ut igen ett par tusen fattigare.

Dottern och jag åker för att hämta Linus hos kompisen innan det blir alldeles för sent. På vägen dit ringer maken och berättar att vi köpt fel reglar! På med allt på släpet igen och han åker tillbaka till Bauhaus (som lyckligtvis fortfarande har ström) och jag åker hem med barnen och tar på dem pyamasarna. Hem kommer maken med nya reglar, rätt denna gång. Av med dem, ut med de fruktätande pyamasbarnen i bilen och iväg för att lämna tillbaka släp och bil.

Vi slapp i alla fall vara hemma när det var strömavbrott och nu tror vi att vi har köpt det vi behöver för att komma igång... Väderleksprognosen för lördag säger 7-11 grader och sol, hoppas det är bra altanbyggarväder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.