26 maj 2010

Vilken flexibilitet krävs?

Läste en krönika av en mamma som skriver om (för)skolans krav på föräldrarna. Så illa som hon beskriver det upplever inte jag att det är, men visst är det så att förskolan kräver att vi föräldrar är borta från jobbet när vi egentligen borde jobba. Jag kan flexa och jobba in tiden, men maken och alla andra med fasta arbetstider måste ju ta ledigt varje gång (eller göra barnen besvikna).

Den här terminen har det varit tre planeringsdagar då förskolan varit stängd samt frivilliga aktiviteter i form av gårdssstädning och förskolans dag. Dessutom stänger de under tre veckor i sommar utan att ha samarbete med någon sommaröppen förskola. Vi har turen att ha arbetsgivare som ger oss ledigt "rätt veckor".

Krönikören skriver "I skollagen står det att förskoleverksamhet och skolbarnomsorg skall tillhandahållas i den omfattning det behövs med hänsyn till föräldrarnas förvärvsarbete eller studier.". Det är ganska intressant... Undrar hur min kompis C tycker att det stämmer för hennes dotters nya skola? En vecka i förväg meddelade skolan att barnen ska skolas in under tre dagar kl 9-13 och att föräldrarna ska vara med. Bingo.

2 kommentarer:

  1. Men fy vad dåligt! En vecka i förväg - och vad ska föräldrarna göra där så länge???
    R ska vara "där" en enda timme och vi fick veta i april... det var ju bättre då. /Malin

    SvaraRadera
  2. De behöver inte vara där hela tiden om det inte behövs, men de ska hämta och lämna.

    Det satt lappar uppe för bokning av utvecklingssamtal på dagis. Man får välja på kl 9 eller kl 14. Skämtar de eller??

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.