08 april 2009

Påskfrid, en varning och ett tips

Idag inleds tydligen påskfriden, för det är Dymmelonsdagen idag. Man ska tydligen spela dämpad musik och man får inte göra ljudliga saker som att hugga ved och smida järn. Dammsuga borde vara tvärförbjudet, eller hur? Varifrån seden att i smyg sätta papperslappar på ryggen på sina bekanta kommer från vet jag inte och inte heller vad det ska stå på lappen.

Från och med idag och fram till påskdagen flyger häxorna till Blåkulla, så en varning kan vara på sin plats. Det är högtid för trolldom nu. För att inte locka till sig häxor ska man undvika sådant som går runt efter kl 12 idag, t ex kavla deg eller köra vagn. Få se om jag vågar mig på att köra bil idag då... I övrigt ska man låsa in djuren och rita kors av tjära på dem och över alla dörrar.

På skärtorsdagen ska man även passa på att gräva upp skatter som vaktas av trollen. Spännande!

För övrigt har kompisen Es båda söner blivit sjuka sedan de träffade oss i lördags. Inte utan att man känner sig lite skyldig... Fast vi visste ju inte att lillasyster skulle bli sjuk på kvällen, så det var inte med flit!

2 kommentarer:

  1. Man kan ju inte veta att man ska bli sjuk innan! Tyvärr. För det hade ju varit praktiskt. F fick ju hosta först och är nu ganska snorig men M har nu ingen feber och ingen hosta eller nått...

    SvaraRadera
  2. Lillasyster var också snabbsjuk. Det måste väl ändå vara den bästa av sjukor? Nä förresten, bäst är såklart att vara osjuk.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.