23 augusti 2010

My Toyota is NOT fantastic (den är bara dyr i drift)

Fick tag i en Toyota-specialiserad bilmek i morse för att få veta mer om fel "P1349 Variabel ventilstyrning (VVT)". Antagligen måste man byta hela VVT-enheten (som för övrigt gör att motorn ger mer effekt) och det kostar i runda slängar 10.000 kr! Det är i alla fall kul att läsa om sin bil på nätet när man letar information - t ex är den "ful som stryk". :-)

I morse fick jag låna makens bil eftersom det är MC-väder. I den tittar jag oftast på bilens klocka för att se hur fort jag kör... Instrumenteringen är minst sagt olik den i min bil! Det kan nog bli en hel del buss framöver. Det verkar det inte så smart att lägga 20-25% av bilens värde på en enda reparation när den är nästan 10 år gammal, så det tål att tänkas på. Man får ganska många månadskort på SL för 10.000 kr. Och tidsbrist hela dagen på köpet.

Dessutom har jag en bad hairday igen och ännu en utbildning på jobbet. I morgon är en annan dag.

3 kommentarer:

  1. Nämen, vilken start på veckan! Kan man inte hitta en begagnad VVT-grej? Eller nåt... Vår AC la av för någon vecka sedan...

    SvaraRadera
  2. Jag vet faktiskt inte. Pratade med en stor Toyota-verkstad och de ville inte säga något alls utan att ha följt sitt felsökningsschema. De sa dessutom att det inte är en enda komponent!

    Segt med AC:n... Finns minst två ställen i Veddesta där man kan lämna in för sånt. Kanske kan vara något?

    SvaraRadera
  3. Vår unkna Toyota Yaris-06 är påväg till skroten eller kansske "bortskänkes" ett elfel, oxid och andra diffusa problem kommer att kosta ca: 30 000kr.
    Bilen har bara gått 6000 mil men är redan bara skit, jag skall köpa en enkel Kinabil nästa gång utan krånglande ABS-lampor & sensorer.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.