17 januari 2011

Ett oförjänt hugg i handen

Barnen tittar på Nicke Nyfiken ("Nicke-fiken", enligt lillasyster) och plötsligt hörs ett stort vrål följt av hejdlös gråt. Det är lillasyster som brutit ihop totalt efter att ha blivit biten (lätt rispad) på handen av katten. Verkligen okarakteristiskt av Pompe som är världens mest tålmodiga och snälla katt. Lillasyster vidhöll att hon inte gjort något alls, inte lekt, inte klappat. Vi hade väldigt svårt att tro på det, vilket gjorde henne upprörd.

Några timmar senare kommer förklaringen när storebrorsan erkänner att det var han som råkade ställa sin fåtölj på Pompes svans. Det gjorde säkert väldigt ont, så han högg första bästa och det råkade vara fel barn. Skönt att få en förklaring och skönt att veta att katten inte blivit helt personlighetsförändrad och börjat bita folk till höger och vänster. Då kanske han kan får fortsätta vara min kompis' och sonens gudmor Es favoritkatt. :-)

2 kommentarer:

  1. Vad bra av storebror att berätta det! Så blev både katt och lillasyster oskyldigförklarade. och favoritpositionen oförändrad ;-)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.