14 februari 2011

Skidsäsongen fick ett abrupt slut

Cirkus Borgström har skidat färdigt för i år, för igår bröt lillasyster benet i Flottsbro. Innan det hände åkte hon knapplift själv tre gånger och gjorde jättefina svängar och kunde reglera farten. Hon hade så kul!

Vi insåg ganska snabbt att vi behövde låta en läkare titta på benet, så vi åkte till "Lättakuten" på Huddinge Sjukhus enligt instruktion från Vårdguiden. Efter väntan, smärtstillande, väntan, röntgen, väntan och mer väntan fick vi besked att vi måste åka till Astrid Lindgrens barnsjukhus för att få benet gipsat. Så galet! Efter sammanlagt 7 timmar på två akuter kunde vi äntligen åka hem till en sovande storebror, en orolig pappa och en väldigt medkännande katt som var tydligt orolig för sin lillmatte.

Lillasyster har en spriralfraktur på underbenet och det kan tydligen vara smärtsamt, så vi har laddat upp med smärtstillande. De gamla vagnarna kommer väl till pass nu, så vi slipper låna rullstol. Efter återbesöket om 1-2 veckor vet vi mer om hur länge hon får dra med gipset. Beroende på vem man frågade på sjukhuset handlar det om 4-8 veckor och under den tiden får hon antagligen inte gå på dagis.

5 kommentarer:

  1. Aj, aj, aj, det där brottet såg inte roligt ut. Inte undra på att hon hade så ont. Lilla gumman...

    Men hon var jätteduktig på att åka innan det hände, det såg så väldigt fint ut. Vilken himla otur att det skulle sluta så här!

    Sköt om den duktiga lill-tjejen så får vi ses snart igen (utan skidor denna gång).

    /C

    SvaraRadera
  2. Det verkar vara ganska vanligt med långa väntetider tyvärr...

    http://www.dn.se/sthlm/langa-timmar-pa-barnakuten

    /C

    SvaraRadera
  3. Nämen, stackaren! Man behöver ju inte vara läkare för att se att det där inte ser ut som det ska!

    Kram, kram från oss alla!

    /Emma

    SvaraRadera
  4. Stackars liten! Ingen rolig start på skidkarriären. Men barn läker fort så förhoppningsvis är hon på benen igen snart.

    SvaraRadera
  5. Tack alla!

    Hon är vid gott mod, men behöver fortfarande smärtstillande regelbundet.

    Artikeln som C nämner ovan är intressant läsning. Då vet vi en som fick gå före oss... Samma fraktur, samma ålder och kom in lååångt efter oss. Man blir galen!!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.