26 augusti 2009

Det kan alltid bli bättre

Temat för ett par artiklar jag läst på sistone är att det alltid kan bli bättre. Ibland kan den tanken kännas upplyftande, ibland inte. Det beror lite på vem som ska skapa förbättringen, tror jag.

DN menar att träning är viktigt. Motion förlänger livet och förbättrar hälsan. Inte så kontroversiellt kanske, men de tycker att man ska träna varannan dag för att alltid kunna dra nytta av de positiva effekter som träningen ger på t ex blodsocker och blodtryck! För en soffpotatis känns 2 ggr/vecka som en prestation... Bättring alltså!

Enligt SvD kan barnens bästa kan alltid bli bättre. Föräldrar idag är mindre mogna och mer oroliga än tidigare generationers föräldrar. Redan i ingressen får vi lösningen: "Man ska fokusera på barnen men inte glömma bort sig själv, låta barnen uttrycka sin vilja men hindra dem från att ta över, sätta gränser men inte vara auktoritär.". Nån som inte behöver bättra sig här?

8 kommentarer:

  1. Oj... Suck det där blir man ju alldeles matt av. Visst ska man sträva efter att förbättra. Det tror jag (på både gott och ont) ligger i människans natur. Men det blir ju inte bättre om man alltid ska ha dåligt samvete...

    SvaraRadera
  2. Mmmm. Folk har så mycket åsikter om hur alla andra ska leva sina liv att man blir alldeles matt. Den som är perfekt kan ju kasta första stenen?

    SvaraRadera
  3. Stenkastning känns ju helt onödigt.

    Och vad trist det skulle vara om man inte hade nåt att förbättra.

    SvaraRadera
  4. Stenkastning är sjukt onödigt - ändå får man stenar på sig konstant.

    Hur vet man att det skulle vara trist att inte ha något att förbättra? Har liksom aldrig upplevt det, så jag vet inte. Känner att det skulle vara lite skönt att bara få strunta i att förbättra ibland.

    SvaraRadera
  5. Men vem kastar sten? Jag har inte sett några.

    Klart man kan strunta i att förbättra, det gör jag ofta. Men sen blir det så trist efter ett tag :)

    SvaraRadera
  6. OK, nu fick jag "trams" som kontrollord - ska jag ta det som en pik eller...

    SvaraRadera
  7. Trams? :-D
    Det måste referera till inlägget du svarade på. ;-)

    Förra veckan kom en störtskur med sten från en granne och nästa kan komma när som helst.

    SvaraRadera
  8. Men träning en gång per vecka är bättre än inte alls. Vem är perfekt egentligen?

    Och att göra sitt bästa för att uppfostra barnen är ju bättre än att inte anstränga sig alls.

    Allt beror ju vad man jämför sig med. Och så länge man inte har en enäggstvilling så ska man nog passa sig för att jämföra allt så vanvettigt med andra människor. Alla är olika. Dåligt samvete och skuldkänslor gör varken konditionen eller föräldraskapet bättre. Och därmed basta! :-)

    /C

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.