16 juni 2009

Astrid Lindgrens Värld

Det fanns hur mycket som helst att leka med för barnen på Astrid Lindgrens Värld i helgen. Det fanns pyttesmå hus ("Lilla staden" - Vimmerby för 100 år sedan) och jättestora hus (Nils Karlsson Pysslings hus). Storebrorsan är inte bekant med Nils Karlsson Pyssling och trodde det var en jättes hus. :-) Vi får läsa på lite där, tror jag.

Vi åkte tillsammans med två andra familjer med barn i ungefär samma ålder och alla barnen älskade "fontänstenarna". Det är ett antal stenar med sprutmunstycken i som sprutar vatten då och då på ett oplanerat sätt. Eftersom regnet hängde i luften och regnkläderna redan var på, så var det bara att plaska på i vattenstrålarna.

En vecka innan vi kom var det premiär för nya Villa Villerkulla. Förutom själva huset fanns det en stor sjö med ett piratskepp i, som Pippis pappa och hans sjörövare kom i. Mycket effektfullt. Det fanns till och med en bro man kunde veva upp och en liten söderhavsö. Barnen gillade Mattisborgen skarpt tack vare att man kunde klättra runt i borgen och titta på spännande teater där. Törnrosdalen ur Bröderna Lejonhjärta var läskigast, eftersom en av Tengils vakter gick omkring där och var barsk mot barnen. Storebrorsan förstod inte riktigt vad vakten sa och kom springande och upplyste oss om att "Han letar efter ett lejon!". Ännu en obekant saga...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.