08 juni 2009

Olja eller inte olja?

Ska man olja ny, tryckt trall eller ska man satsa på att bara tvätta eller såpa? Det verkar egentligen inte handla om hållbarhet, utan bara om utseende. Erfarenhet, någon?

4 kommentarer:

  1. Min snickare säger att trallen innehåller mycket vatten, som måste torka ur. Därför ska man inte olja en trall förrän den är ett år gammal.
    Och så hälsar vi till Pompe :-)

    SvaraRadera
  2. Så sant, så sant. Men frågan är om man ska olja den nånsin eller låta den få den patina den får?

    Pompe skulle hälsa tillbaka om han kunde. :-)
    Inom ett par månader hoppas jag kunna publicera bilder på honom när han sitter ute på sin del av nya altanen.

    SvaraRadera
  3. Vi oljar vår trall varje år (men den var inte ny när vi flyttade in) och oj vad fin den blir då! Luktar gott och stöter bort vatten och smuts jättefint. Den trallen är impregnerad från början men vi vet visserligen inte om vi egentligen gör rätt. Apropoå det så behöver den få sig en omgång i år, men köket tar all ork just ...

    /C

    SvaraRadera
  4. Det finns nog inget rätt eller fel när det gäller oljning av tryckt virke... Verkar vara så att om man börjar olja, så får man fortsätta, för annars ser det så trist ut.

    Vi har bestämt oss för att låta bli att olja och såpa trallen i stället. Målet är att få den vackert ljus och grå i stället för oljad och brun. Man kan alltid börja olja om man vill efter några år.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.